Legumele Bunicii

O familie de agricultori cu o istorie de peste 200 de ani, din localitatea Colibasi, judetul Giurgiu.

Pornind de la inceputurile productiilor de legume si vanzarea lor in targurile din zonele mai aglomerate ale tarii, pana la livrarile de produse proaspete in maxim 1h de la plasarea comenzii, direct la locatia dvs.

De la arat cu boi, la livrat cu drone!

Pe scurt vom incerca sa va prezentam povestea noastra, de la inceputuri pana in zilele noastre.

Vazand ca solul zonei este roditor, bogat in vitamine si minerale, plus sfaturile unor negustori de seminte ai acelor vremuri, strabunici nostrii au inceput cultivarea legumelor de diverse tipuri la scara mai mare decat productia pentru consum propriu.

Anii de munca si aclimatizare a plantelor trec. Soiurile gustoase si productive isi pastreaza continuitatea prin pastrarea semintelor an de an.

Trecand prin doua razboaie mondiale, cu nenumarate povesti spuse si nespuse, inundatii, supusi unei colectivizari fortate, ajungem la un moment ce schimba radical modul de ingrijire al plantelor, respectiv, construirea serelor si solariilor.

Reusim sa creem un mediu semicontrolat de crestere a plantelor si incepe sa se dezvolte si piata de desfacere, putand oferi o constanta in productie si livrare.

Urmand nenumarate trasee prin tara si Bucuresti cautand un loc potrivit pentru a vinde produsele (cultivate pentru gust, nu pentru profit), trecand prin piete din: Cluj, Galati, Braila, Brasov, Constanta, Targu-Mures, Bucuresti.

In anul 1972 bunicii nostrii ajung in piata Domenii, un loc cochet din centrul boem al Capitalei.

Reusind sa isi pastreze un loc aici, prin calitatea produselor comercializate si respectand opiniile clientilor, chiar si in perioada neagra a colectivizari.

Ajungand la anii 1990-2000 parintii nostrii pornesc campanii de automatizare, creaza medii controlate de crestere, aclimatizeaza soiuri noi, gasesc tratamente non-toxice inpotriva noilor daunatori.

Cu recolte bogate in fiecare an, cu o crestere graduala ajungem in anii boom-ului tehnologic si informatic.

Ne digitalizam, construind magazinul online LegumeleBunicii.ro, ne asiguram ca legumele comercializate de noi ajung la dumneavoastra in cel mai scurt timp, fresh, gata de a fi consummate sau gatite.

Cam atat cu scrisul de istorie, fugim sa facem ce va fi scris, va salutam cu respect, urandu-va Pofta buna!

PS: ”Am scris lung, pentru ca nu am avut timp sa scriu scurt 😁”- Doamna de Stael